Recension: Clarins Hydra-Matt Lotion (Combination Skin)

||||| 0 Gilla! |||||

Den här lilla tuben á 15 ml kom till mig genom ett mini set jag köpte under sommarrean på NK. Jag var länge nyfiken på Clarins hudvård tack vare massor av positiva omdöme från andra bloggar, och det kändes att Hydra-Matt Lotion passade perfekt till min fet hy under sommaren. Hydra-Matt Lotion passar bäst blandhy med extrakt av dvärgdunört, vitplister, zink och vitamin B6 att matta ned, extrakter av lind och grönalg att behålla fukt, och andra positiva effekter.

Clarins Hydra Matte Lotion

Jag blev genast kär i färgen på tuben. Den påminner om fruktkött av lime och på något konstigt sätt tillför svalka (visuellt, alltså!). Själva krämen är en rinning beige lotion (pumpen i fullstorlek känns genomtänkt!) vilken är svag parfymerad. Det är lätt att applicera och den sjunker in på nolltid.

Något nedmattande effekt märkte jag inte alls (WTF??). Med lite experimenterande kan jag kostatera att Hydra-Matt Lotion parar sig perfekt med den legendariska Beauty Flash Balm, då T-zonen håller sig matt längre tid.

Nu är frågan om vad man betalar för. Tråkigt nog, innehåller Clarins Hydra-Matt Lotion ingen solfaktor, alltså ingen alls, noll… Men då kan jag använda den både dag och natt. Om jag sökte bara fukt, kunde jag välja Biotherm Aquasource (en trevlig favorit), men något ändå säger inuti mig att jag kan tänka mig att köpa den i fullstorlek.

Clarins Hydra-Matt Lotion är mångtydig på ett trevligt sätt och finns att köpa för 339 kr/50 ml på Lyko, Skincity, Kicks, Åhléns, etc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: