Beauty shopping in Thailand: brands

||||| 0 Gilla! |||||

Med erfarenhet från Kina från förra året , vet jag att det är svårt för mig att handla asiatisk skönhet. Jag kan inte läsa vad det står på förpackningar, expediter pratar dålig engelska och man vet inte om det är värt att betala angivet pris.

Innan jag åkte till Thailand, googlade jag lite på nätet om vad som finns där och vilka märke är representerade. Detta hjälpte inte så mycket. Det fanns inte så mycket information, dels vad det ostrukturerad eller så reser inte beauty-bloggare dit. Jag tänkte samla lite information åt er, ifall ni ska flyga till Thailand.

Sabai Arom

Sabai Arom är kanske det mest kända thailändsk märke. Produkter består av naturliga ingredienser och innehåller inga polymerer, dofter, färgämnen eller mineraloljor. De har olika väldoftande produkter för ansikte, hår och kropp, samt givetvis aromaoljor för massage. Sabai Arom säljs på Boots apoteket (ja, de har Boots!) och Big C supermarket.

Sabai Arom
Jag valde att testa en blandat kompott från olika serier då de doftar gudomligt.

Lemongrass House

Lemongrass House är också ett populärt märke vilket jag skulle kalla för en thailändsk Lush. Produkter är naturliga och produceras för hand (har liknande text “made by Peter on …”). Som namnet tyder, lemongrass (citrongräs) är märkets visitkort, men även ett stort utbud av massage oljor, duschprodukter och hudvård (kolla deras Tanak och White Orhid serier).

Lemongrass House

Förutom sina specieliserade butiker (vilka jag kunde inte hitta även om jag hade en karta över området), Lemongrass House säljs på de flesta apotek i begränsat sortiment och alla andra små butiker.

Harnn

Vill man unna sig lite mer lyx, är det värt att vända sig till Harnns mörka butiker. Det finns en massa med aromaterapi produkter: doftljus, reed diffuser, skåpdoft, etc. Dyra plastflaskor i mörka färger för att bevara ett naturlig innehåll. Dessutom, finns det schampo, body lotion, duschgel, osv. Dessutom kan man köpa te för att slutföra sina aromaterapi ritualer.

Harnn

Priser ligger på 400 kronor för en body lotion.

Harnn har ofta en delat butik med Thann.

Thann

Panpuri

Om vi fortsätter med lyxprodukter, Panpuri är ett bra val. Stora tynga doftljus i mörk glas, maffiga förpackningar i guld för aromaterapi. Panpuris koncept är att bevara en balans i vår själ (glöm inte att thailändare är buddister), att ha kontroll över sensualitet. Eteriska oljor har naturlig ursprung, och det är lyxigt helt enkelt.

Panpuri

Bath&Bloom

Bath&Bloom har duschgel, kroppslotion, massage oljor, tvålar och room spray. Tyvärr utbudet är begränsat till fyra dofteserier – mango mandarin, lemongrass mint, coconut (doftar super gott!) och jasmine.

Bath&Bloom

Bath&Bloom finns att köpa i taxfree på Phuket och Bangkok flygplats och även på vissa svenska hemsidor :-)

Den här en overview över vilka märke jag såg i Thailand, men det finns givetvis massa andra mindre kända thailändska/asiatiska produkter. Om ni hade testat något annat, kommentera gärna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: