Rave: Rahua Shampoo&Conditioner (orginal)

||||| 0 Gilla! |||||

Jag blev väldigt överraskat hur bra Rahua (uttalas som “ra-wa”) är – under pressvisningen för ett tag sedan. Mer om Rahua produkter och deras koncept har jag berättat om här.

Idag recenserar jag Rahua Shampoo (320 kr) och Conditioner (350 kr) – den orginala versionen. Jag väntade ganska länge att berätta det för er, eftersom, tyvärr, de är så bra så att min plånbok börjar bli syr på mig.

rahua shampoo and conditioner

Först vill jag uppmärksamma förpackningar, lite guld på korken samt i bokstaver och voalá – vi får en förpackning som känns lyxigt och dyr. Det faktumet att de är 100% återvinningsbara förbättrar bara intrycket.

Sedan är produkter 100% naturliga och 100% vegan, samt gluten-fri. Hur bra som helst!

Rahua Shampoo beskrivs så här:

Rengör och balansera hår och hårbotten med detta schampo som ger liv och ‘bounce’ utan att ditt hår torkar ut. Detta ekologiska, veganska schampo rengör även färgbehandlat hår skonsamt. Växten Palo Santo ger en delikat, lugnande doft samtidigt som den vårdar tillsammans med quinoa, kokosnöt och sheasmör.

Detta schampo innehåller omega-9 rika Rahua eller Ungurahua, en mycket potent och stärkande olja från en nöt som växer djupt in i Amazonas regnskog. I århundraden har människor stamklättrat och tagit ned nötterna med machete, burit hem dem och producerat denna gyllene Rahuaolja. Oljemolekylen tränger in i hårstrået binder sig och vårdar både på djupet och på fjällskiktet.

Jag tycker att den doftar lakrits, inte mycket, men för mig som hatar den – kändes det från början att jag skulle aldrig gilla doften. Däremot, har schampon inget att göra med lakrits och dessutom efter 2-3 gånger började jag längta efter att tvätta håret igen och andas in med doften!

För att vara en naturlig schampo har jag inte förväntat mig att den skulle löddras, men Rahua Shampoo har inga problem med det. Wow, det är mycket bättre än jag tänkte! Visst, det är lite mindre skum än med vanliga SLS schampo, men bara med 10-15% mindre?

Den tvättar håret mycket rent, “squeky clean”, men samtidigt känns inte alls uttorkande och den stryper absolut inte håret. Jag vet inte hur mycket Rahua vårdar, men det känns skönt! Sist, men inte minst, schampon är dryg. Jag tvättar håret varje dag och en vanlig 250 ml flaska räcker 3-4 veckor för mig beroende hur rinnig den är. Rahua Shampoo har jag använt i tre veckor och ni ser att 40% är kvar!

Betyg: 5/5

rahua shampoo & conditioner

Rahua Conditioner däremot gillade jag lite mindre.

Skydda ditt hår med detta balsam som hjälper dig att få ett hanterbart, mjukt hår utan någon uppbyggnad. Rahuaoljan stärker svaga, skadade toppar samt vårdar och regenererar hårbotten och hårsäckarna. Den organiska formulan är idealisk för färgat hår. Växten Palo Santo ger en delikat, lugnande doft samtidigt som den vårdar tillsammans med quinoa och aloe vera. Lövextrakt från grönt te minimerar skador från starka UV-strålar.

Rahua Conditioner är inte alls dryg. Som ni ser på bilden, gick det mycket mer av balsamet åt. Jag gillar inte när det är inte synkroniserat. Även om jag använde en hårinpackning 2-3 gånger, ser jag redan nu att balsamet kommer att ta slut tidigare än schampon. (Det perfekta duo gör Redken, då även med inpackning inräknat, tar två flaskor slut samtidigt!).

Konsistensen är väldigt sprött – det syns på bilden – vilket påminner om ett naturligt ursprung. Från estetiska synpunkten är det inte lika roligt att titta på den – en ojämn textur behöver jag inte betala så mycket pengar för. På grund av den hårda plasten på förpackningen och tjocka konsistensen har jag svårt att trycka ut balsamet. Man behöver inte vara en stark vältränat kvinna att få använda hårvårdsprodukter, eller??

Men, när jag applicerar den på håret, något magiskt händer. Minns ni hur känns håret under vatten i ett hav eller i en pool – det liksom får sitt eget liv, flyter och känns fri? Så känns med Rahua Conditioner. Jag vet inte HUR de har gjort det, men det är något bästa jag har upplevt med ett hårbalsam. Och jag testa en hel del av olika märken.

Jag försökte att vara kritiskt, men jag kan bara inte ge det bästa betyget!

Betyg: 5/5 (sänkt från 5.5 poäng för förpackning!)

Ärligt talat, hade jag aldrig förutsett att jag skulle gilla Rahua så mycket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: