Recension: Vichy Aqualia Day Spa & Night Spa

||||| 0 Gilla! |||||

Under våren fick jag ett hudvårdande par från Aqualia Day Spa & Night Spa för att testa och nu har jag använt produkter tillräckligt långt för att berätta till er. Jag har redan då berättat lite om det, kolla här.

Glasburkar är massiva med sina 75 ml, och för mina klumpiga händer är det EN FARA. Därför har jag med hjälp av en spatel har fyllt på tomma plastburkar som jag sparade från Estee Lauder (mer om DayWear här ).

Vichy Aqualia

Vichy Aqualia Spa

Vichy Aqualia Day Spa baseras på hyalonsyra (ett ämne vilken för in fukt till huden) och utlovar fukt i 48 timmar.

aqualia-day

Vem behöver 48 timmars fukt??? Jag hoppas verkligen att folk tvättar ansikte minst en gång per dag, då behöver man inte mer än 24 timmar fukt och för mig är det nere till max 12 timmar. Men bättre mer än mindre som sagt. Konsistensen är vattnig géle, jag har aldrig känt på något liknande och det är spännande på något sätt. Tack vare en liten mängt av alkohol (6.32%) är den lite svalkande, sjunker den snabbt in och … lämnar en skön känsla. För mig med fet hudtyp kan jag dock använda den bara på kvällen. På dagtid smälter min underlag och förs bort med överflodig fet efter ca 2 timmar…

Givetvis ingår också källvaten från Vichy i den här burken, och för att vara trendig – är den utan parabener, hypoallergen och passar känslig hud. Jag ser två miss från Vichys sida: ingen SPF (men för mig är det bara ett plus) – jag tror verkligen inte att folk köper dagcréme och lägger pengar på SPF separat och förpackning! Gör en pumpflaska istället! Snälla!

Jag gillar verkligen Aqualia Day Spa och med avseende att för min hudtyp är det ett nattcréme ger jag 5/5 i betyg!

Vichy Aqualia Night Spa är lite fastare gelcréme, mer vanlig konsistens i en himmelblå färg. (Vem tänkte att det kan ge så mycket relax-känsla bara visuellt??)
aqualia-night

Den här gelcréme gillade jag mindre. Mina porer började producera mer sebum är de brukar göra under natten och jag vaknade med pannkaka-oljig t-zonen. Usch… MEN tillsammans med min Clarins Lotus Face Oil verkar det funka lite bättre! Just nu har jag för många nattcrémer och lämnar därför Vichy Aqualia Night Spa bara som en fuktmask (funkar utmärkt!) utan att betygsätta.

Jag tycker synd att Vichy har bestämt sig att göra glasburkar istället för tub eller pumpflaska…

Jag hoppas att Aqualia Spa utökas med något svalkande ansiktsrengöringsgel!

*Produkter vara skickade för recension och mina åsikter har inte påverkats av någon annan än mig själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: