Sanotint #13 Nordisk Blond 3

||||| 2 Gilla! |||||

Sanotint är ett italiensk hårvårdsmärke som har nyligen lanserats i Sverige. Jag litar på italienare när det gäller hårvård då jag gillar verkligen Alfaparf. Jag fick att testa ett paket med hårfärg #13 Nordisk Blond en kall silverblond (andra färger hittar ni här ) och en appliceringsborste (säljs separat i ett sätt med skål för 70 kr).

sanotint hårfärg

Sanotint (209 kr) är en naturlig hårfärg helt fri från ammoniak, parabener, formaldehyd, resorcinol och metaller. Givetvis, kan den inte vara helt naturlig och Sanotint Classic och Sanotint Light hårfärg innehåller mellan 0,01 % och 2 % kemiska färgämnen. Den säljs i Life-butiker i hela Sverige.

sanotint hårfärg

Paketet innehåller:
en emulsion
en tub med färg som får användas flera gånger om man behöver bara en del av färgen (smart!)
en liten balsam
en kuvertprov på en schampo
ett par engångshandskar

Jag blandade hälften av emulsionen och färgen, vägde detta allt med hjälp av en köksvåg:

Sanotint dofter svagt av kemikalier inget obehaglig (som t.ex. med Inoa) eller andra starkstinkande av ammonia, och oxiderar (ändrar färg pga luften) efter ca 10 minuter.

sanotint hårfärg

Här hur jag hade den innan:

Under processen (man ser att det är slingor jag försökte göra):

Och så här sog det ur efteråt:

Jag tyckte att jag valde fel färg, då #13 Nordisk Blond är inget som bleker mer än 1-2 nyanser. Men den jämnade ut min utväxt och gav mig fin gläns! Givetvis hoppades jag för ljusare slingor, men jag är nöjd andå. Ingen specifik doft, bra gläns och lätt att arbeta med! Nästa gång ska jag välja #87 Extra Ljus Blond.

Betyg: 4.5/5 (minus för nyans)

*Produkter vara skickade för recension och mina åsikter har inte påverkats av någon annan än mig själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

3 thoughts on “Sanotint #13 Nordisk Blond

  1. Reply Josefin Z Jun 24,2013 9:58 am

    Det ser riktigt bra ut! Jag är lite för mesig för att slinga hemma. Kommer ihåg alla märkliga nyanser vi lyckades få på högstadiet…

  2. Pingback: Tio tomma oktober-november 2013. Del 1 ← BeautyLana

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: