Var inte rädd för tull med Feelunique! 12

||||| 0 Gilla! |||||

Som jag skrev tidigare , åkte jag på tullavgift för min senaste beställning från Feelunique.

Enligt deras policy, så får man tillbaka eventuellt tullavgift om den är mindre än själva orderbelopp:

For deliveries into Europe, in the rare event that you are charged import duty, feelunique.com will provide a refund provided we are notified within 30 days of despatch. Should you wish to claim a refund, please fill out the form below and attach photos/scanned images of the customs receipt.

We can only refund up to the total value paid for the order, all refunds will be issued via the original payment method.

Jag fick mina avgifter tillbaka! Så snällt av FU!! Verkligen!

feelunique_refund

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

12 thoughts on “Var inte rädd för tull med Feelunique!

 1. Reply Carro (@makeupedia) Feb 6,2013 10:15 pm

  Samma här, hände förra veckan. Fick dock tillbaka lite mer än vad jag betalade så lönade sig ok. Åkte även på för iHerb för första gången för två veckor sedan, inget att göra av det dock!

  • Reply BeautyLana Feb 7,2013 6:00 pm

   Tråkigt när man behöver betala tull, men även det inräknat är det billigare än hemma!

 2. Reply Olga Feb 6,2013 10:18 pm

  Hej! Var det endast tullavgift eller både avgiften och moms du fick? Fick du refund för hela notan? För att jag hörde att om man åker på sånt så tar Posten ca 100 sek som administrationsavgift.
  Ja, numera känns det pirrigt i magen för mig varje gång jag går till utlämningsställe, haha:), fick veta om tull på feelunique beställningar från bloggar så nu handlar jag för små summor. Men nu vet jag att refund fungerar hos feelunieque!

 3. Reply Steff Jan 18,2014 4:04 pm

  Hej!
  Vad skrev du i ditt mail då? För jag åkte på tull (första gången på 207SEK) och då svarade de inte på mitt meddelande! Och nu har jag åkt på tull igen på 817SEk..

  • Reply BeautyLana Feb 18,2014 10:36 am

   Du kan skriva något i den här stilen: “Hello, I have order FN XXX. And I had to pay the tax when I collected the parcel. The receipt is attached. Thank you.”

 4. Reply Linda Johansson Feb 15,2014 10:56 am

  Jag beställde från FeelUnique flera ggr/år i flera års tid. Eftersom jag från början handlade från andra brittiska webbshoppar tänkte jag inte på att kontrollera även FeelUnique, utan gick på “alla” bloggares rekommendationer och det var ALDRIG någon som nämnde att de hade fastnat i tullen och blivit tvungna att betala moms. (Mina andra favoritshoppar är alla skrivna i UK.)

  Så i december 2013 lade jag min vanliga beställning på Redken shampo + balsam. Paketet kom aldrig fram och efter 2 mån kunde jag reklamera det.
  De skickade ett nytt paket. Efter 2 veckor blev jag orolig, tidigare har leveransen tagit ca 1 vecka. Sedan dök det upp ett brev från tullen och de ville ha in momsen.
  Jag blev jätteförvånad och började googla. Det visade sig att tullen har börjat plocka in alla? paket från FU sedan i januari. När jag ringde och frågade om summan (100 kr för endast postens hantering + 25% av köpsumman i moms) så bekräftade personen att det var en medveten strategi.

  Gissa om jag blev förbannad på mig själv för att ha missat att just FeelUnique är den enda som är skriven på Jerseyöarna. Jag följer inte heller de bloggare som kommenterat så tidigt som 2012 att de då och då hade fastnat i tullen, så det hade jag missat totalt.

  Det är givetvis mitt eget fel, men jag är ändå besviken på de bloggare som har ett samarbete med FeelUnique (affiliates). De borde verkligen ta sitt ansvar och tala om att momsen ska betalas. Hur gör de med tullen och momsavgiften själva?
  Har man tur så missar tullen paketet, men sån tur har aldrig jag. Det är flera år sedan jag slutade shoppa från USA, just med tanke på tull och moms. Det lönar sig inte om man fastnar i tullen, vilket jag gjorde varenda gång, trots under 200 kr och deklarerat som gåva. Det var också en orsak till att jag aldrig kollade upp FU, jag fastnar ju alltid i tullen annars.

  Nu lönar det sig inte att köpa hårvårdsprodukter från UK längre. Men tyvärr så är Bare Minerals fortfarande ca 50% dyrare i Sverige och jag hade alltid 5% VIP-rabatt på BM från FU.

  Så även om jag kan köpa schampo och stylingprodukter utan större förlust i svenska webbshoppar (med sämre sortiment!) har jag inte längre råd att köpa den enda foundation som fungerar för mig. Nästan alla mina make-up produkter kommer från BM, t ex den enda mascaran som jag är nöjd med och kan använda utan allergiska reaktioner från “smulor” i ögonen. Det värsta är att jag tycker att de andra engelska webbshopparna har sämre sortiment av BM och oftast är lite dyrare än FU, även utan min rabatt.

  Det blev många dåliga nyheter denna vecka och andra vidriga händelser i mitt liv, så jag mår urkasst nu. Överreagerar förmodligen… :)

  Men jag blir så sur på tullen! De plockar in småsmulor på att sätta fast kvinnor som köper skönhetsvård, lägg tid och pengar på att stoppa all narkotika som flödar in i Sverige istället! Skönhetsvård är ofarlig även om staten förlorar pengar på momsen, medan knark dödar och förstör miljoner människors liv varje dag! Det kostar även staten många miljarder varje år i olika kostnader. Något att tänka på…

  • Reply BeautyLana Feb 18,2014 10:32 am

   Jag håller med om tullen, men det är alltid risk att fastna på tull. FU hr den bästa servicen, eftersom de betalar tillbaka avgiften iaf.

 5. Reply Linda Johansson Feb 15,2014 11:04 am

  Jag kontaktade förresten FeelUnique för att fråga om de betalar tillbaka momsen. Det gjorde de, av “goodwill”. Jag antar att de inte har lust att göra det varje gång ett paket fastnar i tullen. :(

  En förklaring till mitt missnöje: med sämre sortiment av de produkter jag brukar köpa blir det svårt att få tag på det man behöver, när man behöver det.

  Behöver jag en ny mascara har jag inte lust att vänta minst 3 mån på att webbshoppen ska ta hem produkten igen när den har utgått. Men visst, får hoppas att Concerta börjar fungera så att jag lyckas planera mitt liv lite bättre än tidigare. När allt är kaos är det svårt att komma ihåg att köpa en ny mascara el schampoflaska INNAN det är försent. ;)

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: