Prover i butik…? eller en saga om Åhlens City! 6

||||| 3 Gilla! |||||

Jag blir verkligen förbannat, upprörd och … ledsen. En saga om hur jag gick till Chanel-disk på Åhlens City i Stockholm.

Jag hade en 20% rabattkupong (tack vare mitt medlemskap) och tänkte använda den på någon Chanel produkt (att passa på!). Jag hade tänkt mig att införskaffa läpplack som jag funderade över sedan länge. Jag gick fram, valde en färg och på vägen till kassan frågade jag om jag kunde få ett prov på en foundation. Och jag fick… en påse med flera droppar…Hur skulle jag använda foundation pensel i den???

prover från Åhlens

Jag tycker att Åhlens borde skämmas för sin personal som är helt okunnig och inte alls bemötande. Att ett märke som Chanel har inte små tuber med prover kan jag inte ens tänka mig. Undrar bara varför finns det massor med provrör och hudvårdprover på Tradera efteråt om inte personalen tar dem hem själva?

Jag brukar få ett nej i 9 av 10 fall om jag frågar efter ett prov: “vi har inte några”, “neej, men du får prova på handen”, “vi har ingen burk att lägga creme i”, osv. Sura blickar, konstiga ansiktuttryck “har du inte råd med?? är du inte klok?”- det man får från gud-så-professionella expediter. Jag tänkte först att det var på grund av mitt stapplande svenska, mina speakers, vill inte tänka på diskriminering whatever. Men jag kände mig alltid dum att fråga efter ett prov. Det är nästan att man måste skämmas för det – för jag vill inte lägga 500 kronor för en cremeburk som jag kan vara allergisk mot och få utslag av!

Sist jag på PUB hade jag tagit med mig YSL puder för att välja rätt färg på en foundation. Och när en kvinna, som jobbade på Dior, såg pudret (den jag hade med mig) gav hon mig ett 5ml prov. Måste man BEVISA för expediter att du har råd med att köpa dyra produkter? Helt korkat!!! Dessutom såg jag en massa med små tuber 5, 10 eller även 15 ml på Estee Lauder och Dior i lådan som hon öppnade. Men jag har aldrig fått någonting! Dessutom ser jag ibland att kvinnor i 45+ ålder oftast får med sig prover hem.

The Body Shop generellt är bra på prover om man frågar, men det är sällan att den lägger något i påsen när du handlar. Kicks har egna små burkar som man kan lägga creme eller foundation i. Men det beror också mycket på vem du frågar. Eleven är schyssta med prover, det uppskattas verkligen av dem flesta tror jag. Utomlands, speciellt i USA och Frankrike får man 1-5 prover varje gång man handlar. Även när jag handlade på Taxfree fick jag prover på Chanel bl.a. Där, på taxfree förväntade jag mig inte ens få prover. Jag tycker det skulle vara sååå underbart att alltid få några prover med sig utan att behöva fråga! Varför är det så svårt att göra i Sverige???

En intresant diskussion kan ni läsa här eller här.

Vad tycker ni? Överdriver jag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

6 thoughts on “Prover i butik…? eller en saga om Åhlens City!

 1. Reply Olga Feb 9,2013 11:49 pm

  Ja, vliket tråkigt prov på chanel foundation, det är bara att ta ett kort och skicka till chanels hemsida och berätta om hur personalen bryr sig om customer loyalty, haha.
  Jag hade faktiskt bättre erfarenhet av sånt på Åhlens city, fick alltid minst 2 prover av kräm/serum utan att bli frågad om detta från Dior, t.ex., även om jag köpte bara en grej hos dem. Clarins och Åhlens parfymeri var generösa, Chanel och Estee Lauder upplevde jag som mindre trevliga i detta sammanhang.
  Vad gäller att be om ett prov på foundation eller kräm så det har alltid funkat bra för mig, eftersom jag just sa att jag kunde få utslag och ville testa ett litet prov först (och det var så under en period). Om jag fick ett nej då återkom jag aldrig i denna butik (tack och lov det finns butiker att välja imellan:)). Men jag har aldrig sett kosntiga blickar eller missförsåele från säljarens sida. Tvärtom, ibland när jag var kluven angående mitt val så frågade personalen om jag ville testa produkten hemma i lugn och ro (detta hände mest på Kicks). Men som du säger, det beror på person som säljer.

 2. Reply Modestie Feb 13,2013 8:34 pm

  Jag håller helt med dig. Har nästan helt slutat handla på Kicks pga snålhet med prover. Har övergått till Skincity.se där man alltid får ett gäng prover av bra märke när man beställer. Fick tex prov därifrån på Dermalogica booster och förälskade mig då jag märkte att det återfuktade min hy otroligt bra, så det beställde jag från Skincity.

  Beställde några gånger ifrån Kicks webbshop eftersom då får man alltid prover, men slutade med det när jag för tredje gången fått prov på samma äckliga parfym samt Aussie hårinpackning och Nivea kräm. Sjukt dåligt att dela ut samma prover hela tiden tycker jag och beställer man dyra krämer borde de förstå att man knappast är intresserad av Nivea….Sedan är det irriterande att det finns Traderasäljare som verkar jobba i parfymhandeln som säljer prover för typ 50 kr styck, när det inte ens är tillåtet att sälja dessa testers. Man blir galen. Jag råder dig att vara lojal mot företag som är frikostiga med prover, för det lönar sig som konsument när man får prova olika saker.

 3. Pingback: Hur viktigt är det med produktprover? ← BeautyLana

 4. Reply Petronella Jun 3,2013 10:15 am

  Håller också med! Verkar som att de tror att man går runt och “samlar ihop” små prover för att man är för snål att köpa… Väldigt korkat tycker jag… Det är väl bättre att testa innan istället för att komma tillbaka med en produkt som inte funkade om man, som jag, har känslig hy. De hade definitivt tjänat på att vara mer serviceinriktad! När (ja, oftast utomlands!) man träffat på en generös expedit känner man verkligen för att köpa mer av det märket.

  • Reply BeautyLana Jun 3,2013 7:11 pm

   Även på taxfri får man prover, de VET att vi är det 30 minuter och sedan flyger iväg, och här snålar de. Tråkigt!

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: