Recension: La Roche-Posay Effaclar serien för fet/känslig hy 1

||||| 0 Gilla! |||||

Jag ska börja med att beskriva min hudtyp. Jag har väldigt fet hy, mina gigantiska porer blir igentäppta väldigt lätt även om det bara blåser på dem, har några område med kuperose och ojämn hudton. För mig det är viktigt med bra rengöring, skön toner och fuktgivande créme, samt sebum balansering så klart!

La Roche-Posay (LRP) Effaclar serien är anpassat för väldigt fet och känslig hud (wow, något verkligen började fatta att fet hy kan vara känslig!).

La roche posay effaclar

 

LRP Effaclar Purifying Foaming Gel For Oily Sensitive Skin

Från tillvekaren: Effaclar Rengöringsgelé är en mild rengöring för fet/oren hud. Gelen tar skonsamt bort talg och döda hudceller och täpper inte till porerna. Effaclar Rengöringsgelé innehåller lugnande La Roche-Posay thermalskt källvatten och är fri från tvål, alkohol, färgämnen och parabener.

rek.pris 169/200ml– tjock, klar gel i “showergel” 200 ml förpackning (vem vill använda en och samma produkt så länge? ) med väldigt behaglig “apotekets” doft. Den gör sitt jobb bra (med liiite uttorkning nu under vinter). Jag använder den som kvällsrengöring. Huden känns rent under flera dagar, på dag 3-4 måste man ändå använda skrub eller rengörande mask, då Effaclar Foaming Gel kan inte ta bort sebum helt.

LRP Effaclar Astringent Lotion Micro-Exfoliant ansiktvatten

Från tillvekaren: Effaclar Ansiktsvatten har en sammandragande och exfolierande effekt på fet/oren hy. Effaclar Ansiktsvatten reducerar synligt porernas storlek och gör att hudytan blir jämnare och finare.

rek. pris 169 kr/200ml . Jag var ganska överraskat att den faktiskt innehåller alcohol! Oftast apoteketsmärke undviker att lägga till alkohol i ansiktsvatten, speciellt för produkter anpassade för känslig hud. Men det känns bra andå: det är friskt! Jag gillar alkohol-baserade ansiktsvatten (en favorit är Lancome Tonique Eclat) , men är försiktig att använda dem för ofta. Astringent Lotion har samma doft som Effaclar Foaming Gel.

LRP Effaclar K dag/nattcréme

Från tillvekaren: Effaclar K är en ansiktskräm för kombinerad/fet hud. Effaclar K har en långtidsverkande effekt på oren hy, löser upp igentäppta porer och ger hyn en jämn och slät yta.

 

rek. pris 179 kr/30ml- kommer i en metalltub med liten munstycke för hygienisk applicering. Doftar svagt syrligt/”apotekets” doft. Crémen sjunker snabbt in i huden, utan att lämna någon hinnan, men ger inte så mycket fukt ändå. Det tycks vara en créme för fet hy som behöver “bara” kontroll på sebumproduktion.(Alla vet att även fet hy behöver fukt!)

Efter 7 dagar an användning (under sommaren) av hela tre produkter (som ni ser på bilden) – morgon och kväll, tyckte jag att mitt ansikte skulle spricka som marken på Sahara öknen… Dessvärre fick jag vita finnar under huden som gick bara att torka ut och skrubba bort… Jag skulle inte rekommendera att använda hela serien i en hudvårdsrutin, men om man använder produkter separat och blandar med andra märke… då funkar det ganska bra. Till exempel, Effaclar Purifying Foaming Gel använder jag som kvällsrengöring, Astringent Lotion när jag behöver lite mer från ansiktsvatten, och Effaclar K som dagcréme på sommaren.

LRP finns att köpa på utvalda apotek (Apoteket Hjärta, Apoteksgruppen, osv.). En webb-baserad apotek med La Roche-Posay i sortimentet som erbjuder gratis frakt är här..

*Produkter vara skickade för recension och mina åsikter har inte påverkats av någon annan än mig själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

One comment on “Recension: La Roche-Posay Effaclar serien för fet/känslig hy

  1. Pingback: Tio tomma februari del 2 ← BeautyLana

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: