Bäst-i-test: hårolja 1

||||| 2 Gilla! |||||

Hårvård är en viktig del av min hudvårdsrutin och sedan flera år tillbaka köper jag aldrig (med vissa undantag) schampo påvanliga butiker och beställer mest på nätet.

Hårolja blev som en boom med populära Moroccan Oil och Kerastase Elixir. Jag hade testat under många år olika produkter (som först kallades som silkesdroppar eller liquid silk, gulddroppar,osv) och då gör jag bäst-i-test jämförelse. Gemensamt med alla dessa håroljor (som i verkligheten är mest silikon produkter med en litet procenthalt av olika oljor) är:

-skyddar mot UV, värmeverktyg

-ger glans, motverkar frizz och är en fin styling finish produkt

-täcker med oljehinna splittrade toppar som ger mer eller midre visuell förbättring av strukturen

Kerastase Cristalliste Lumiere Liquide Luminous Perfecting Essence, 50 ml/£16.60. Lanserades 2012 i serien för tunnt långt hår. Den är den lättaste av alla oljor jah har testat och givetvis alla som har tunnt hår kommer att gilla den! Innehåller alkohol, vilken tynger ite ner håret. Dryg salong kvalite med typiskt dyr doft vilken stannar under ett par timmar. Gör sitt jobb, medfunkar bara på torrt hår. Perfekt till sommaren! Kommer utan förpackning och är i glass. Betyg: 5/5

Redken All Soft Argan-6 oil, 90 ml/£25.50. Motsatsen till Kerastase cristalliste, med exklusivt Keratin Enrich Complex passar någ mest till tjockare hår, är väldigt trögflytande, nästan som ljussirap. Funkar bara på blöthår, då det är svårt att sprida tjock konsistens på torrt hår. Priset per liter är lite billigare, än Kerastase, men känns andå dyrt. Kommer i en papperförpackning, flaskan är i plast. Betyg: 3/5

L’oreal Mythic Oil (den klassiska), 125 ml/ £15.95. Den här är min absolut favorit. Mythic Oil doftar något orientaliskt, men väldigt varm. Till skillnaden från Redken, är ganska flytande. Lätt silikon olja med en del olja från avokado and vindruvorkärnon, funkar utmärkt på både blött och torrt hår. Passar året runt. Kommer i en plastförpackning och själva flaskan är i plast. Praktiskt! Dessutom gillar den lilla pumpöppning. Det finns andra systrar i linjen – Mythic Oil för färgat hår, Mythic Oil Milk och  Mythic Oil Rich.  Betyg: 5/5

Kerastase Elixir Ultime with Immortal Moringa for Damaged hair, 125 ml/£34.50. Jag väntade länge att testa Elixir, men efter att har läst att den orginala (guld) versionen är samma sak som Mythic Oil fast dubbelt så dyrt, vågade inte att köpa. Men när Kerastase lanserade systrar till Elixir anpassadeför olika hårtyper, slåg jag till. Lite besviken på doften, den påminner mig om någon gammal tant med pudrig parfym. Usch… därför använder jag den bara på blött hår att undvika lukta på den. Den funkar bra,men jag kan inte säga att den är min favorit. Kommer i en inplastat glansig kartong, plastflaskan medpunp. Priset är också hög. Betyg: 3.5/5

Paul Mitchell Super Skinny Serum, 150 ml/ £14.24. Den här är min favorit sedan flera år tillbaka. Jag hade använd först 150 ml, sedan 250 ml och den här min tredje flaskan på 150 ml. Halvliter av silikonoljan som doftar oemotståndigt med melon ger mig rätt att påstå, att den här kan kallas för hårolja minst av alla. Rent silikon, men ursprungligen, är det en styling produkt. Funkar bra på blött och torrt hår, men jag gillar att använda den mest efter att jag hade fönat håret. Tyvärr, fick jag nog den och kommer inte att köpa igen. Plastflaskan. Betyg: 4.5/5.

Dessutom, gillar jag skärpt Moroccan Oil och funderar att köpa den i fullstorlek! Andra favoriter  som är värda sina pengar är från Kerastase Oleo-Relax Smoothing Serum och Alfaparf   Semi di lino Diamante IlluminatingKolla gärna en budgetfavorit  från Giovanny.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

One comment on “Bäst-i-test: hårolja

  1. Pingback: Tio tomma juni 2013 ← BeautyLana

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: