Månadens favoriter 1

||||| 0 Gilla! |||||

Det var ett tag sedan jag delade med er mina favoriter.

Biotherm Eau Océane Marine Hydration Gel – tillsammans med andra produkter från Sephora Lagoon blev det ett bra team. Marine-inspirerade dofter tar mig tillbaka till sommaren. Konsistensen påminner mer Aquasource gel-cream för ansikte – lite silikonaktig gel som är lätt att sprida och sjunker in snabbt. Det är den enda gel för kroppen hos Biotherm. Eftersom det är gel, känns det lite kallt på huden – kanske inte det bästa på vinter, så klart – men väääldigt behaglig känsla i alla fall.

Dessutom vill jag klaga på förpackning! Det går inte att ställa den upp-och-ner tack vare formen, och man behöver “klämma in” den mellan andra flaskor. Förutom den, så “fiser” förpackningen lyft ut om du inte vänder på den, vilket gör att alla andra utanför badrummet kan tänka att man har verligen ont i magen :-). Kan inte fatta att dem flesta Biotherm rengöringsmjölk och body lotion använder den här flaskans geometri??? Om ingen klagar, SÅ KLAGAR JAG!

Yves Rocher Jardins de Monde Brazillian Cofee Beans: krämig duschcréme med ordentlig skum som doftar så gott med kaffe för bara 22 spänn? Kan det vara sant? Men det är det! Egentligen, det är fel att säga att den luktar kaffe – det gör den inte, det är mer Latte Macciato* – med doften av varmt mjölk blandat med espresso. (*Om ni duschar i kall vatten kan det dofta Pucko tror jag ) Jag hade problem med krämiga YR duschremer eftrsom de luktade bärsket mjölk efter ett tag, men nu verkar det som de har löst probemet. Nästa gång jag får ett vykort hem ska jag köpa 2 för 1. Visste ni om förmåner som ger Yves Rocher klubbkort?

FM Group Parfum, vet inte vilket nummer – det står inte på flaskan. Min har jag i “Escada Into The Blue” varianten. Det passade perfekt – Biotherm Eau Océane, Sephora Lagoon och Escada Into The Blue – en hel marine tema .

FM Group kopierar märkes dofter, tillverkar dem i Parfum koncentrationen och säljer mycket billigare än orginal. Men dem skriver inte namnet (annars blir det copyright och replica problem) utan bara ett nummer, t.ex FM Group Parfum #24.  Jag köpte min parfum från FM Group för kanske 4-5 år sedan och på då tiden fanns det en lista över vilket nummer betyder vilken doft (jag har fortfarande den listan!). Nuförtiden skriver de bara doft-beskrivning, typ noter av ros, jasmin och grapefrukt.

Jag köpte då Escada Into The Blue och Hugo Boss Woman Red (ville ha Woman White….). Självklart, positionerar de själva inte som de kopierar märkes doft – men att vara ärligt – de gör dem det! Jag har ingenting att klaga på – priset vär bra (man kan köpa Dior J’adore 50 ml doft för runt 180-200 SEK mot 700-900 SEK i butik), EdP håller länge och små doft skillnader kunde jag inte märka med orginalet. Det finns även en annan bolag L’Ambre, mest känd i Ryssland/Ukraina, jag testade den parfum också och det var bra, förpackning lite snyggare än FM Group!

Känner ni till FM GRoup? Vad tycker ni om deras affärsidé? Dela tänkar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

One comment on “Månadens favoriter

  1. Pingback: Tomma flaskor januari 2013 (del 2) ← BeautyLana

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: