Återvinning eller hur man lurar konsumenter… 2

||||| 0 Gilla! |||||

Visst kan det kännas lite tråkigt när man visar på bloggen tomma flaskor som i skurna i två delar? Men visste ni hur mycket av en produkt slösar vi  bort om inte vi gör det?

Man kan säga att jag gillar tub förpackningar. I dem flesta fall går det att använda upp till 80% av innehållet innan man måste skära isär skiten. Den här gången handlar det om Biotherm Aquasource dagcreme, 40 ml från min vinter hudvård.

Jag vägde först en tub (med cremen kvar) som jag kunde inte använda längre: oavsett hur hårt jag tryckte eller vek plasten – det kom inget ur hållet. På det stadiet skulle man kasta bort den. 26 gram

Sedan skrapade jag noggrant med spatel rester av min cremé och lagt den i en burk från Biotherm Aquasource 15 ml som jag använde förra vinter. Det blev en full 15 ml burk.

Och efter det, tvättade jag tuben från rester av cremé och vägde den igen. 11 gram kvar. D.v.s. 15 gram stannade kvar i min glas burk . 15 gram av ansiktscremé räcker minst en månad, eller hur?

Sammanlagt, skulle jag kasta bort 37.5% av innehållet . Det skulle kosta mig runt 100 kronor. Är det rättvist mot oss konsumenter? Om du vill ha ett estetiskt sätt att uppleva dina små fina burkar och tuber i badrummet och inte titta på utskurna halvor av plast med rester av dagcremé – måste du kasta dina pengar i en papperskorg då ??

Jag tycker det är helt sjukt… Jag tar allt av produkten jag betalar för och skäms inte över det.

Vad gör ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Share

2 thoughts on “Återvinning eller hur man lurar konsumenter…

  1. Reply Ninni Mar 11,2012 11:37 am

    Helt rätt inställning, så brukar jag göra om det är en produkt som är dyr eller om jag verkligen gillar innehållet. Småburkar är toppen att diska ur och spara för det ändamålet. Tänk vad mycket vi kastar av produkterna annars…

Leave a Reply

  

  

  

CommentLuv badge

Läs också…
%d bloggers like this: